Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.08.2011

Diplomă de BAC vanduta de doi studenţi cu 1450 euro

 

Doi tineri, în vărstă de 21 şi, respectiv, 22 de ani, studenţi ai unor universităţi din capitală, au fost documentaţi de Centrul anticorupţie, fiind bănuiţi de extorcare de bani şi trafic de influenţă. Tinerii erau studenţi la facultăţile de „drept penal" şi „business şi administrare".

Din materialele urmăririi penale rezultă că aceştia ar fi pretins de la un cetăţean 1450 euro pentru a-i perfecta o diplomă de BAC cu media 8.5, fără ca acesta să fi susţinut examenele necesare. Potrivit denunţătorului, studenţii afirmau că au influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Ministerului Educaţiei şi că-i pot determina să elibereze diploma, înregistrînd-o în baza de date a  ministerului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală conform elementelor constitutive ale infracţiunii, prevăzute de art. 326 alin. (2) lit. c) Cod penal - trafic de influenţă.

Ieri, în regiunea străzii Decebal, sectorul Botanica, ofiţerii CCCEC l-au reţinut pe unul dintre studenţi în momentul în care a primit 1150 euro marcaţi „mită CCCEC".

La doar cîteva ore, într-un parc din strada Costiujeni a fost prins şi celălalt complice cu 300 euro marcaţi.

Ambii au fost aduşi la Centrul anticorupţie, fiind audiaţi asupra cazului.

În prezent, unul dintre suspecţi se află în Izolatorul Centrului pentru 72 de ore, celălalt fiind cercetat în stare de libertate.

Conform informaţiilor CCCEC, persoanele indicate nu sunt la prima abatere de acest gen.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus