Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.08.2011

Procuratura Anticorupţie în comun cu colaboratorii CCCEC au reţinut 5 persoane

Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei au reţinut un cetăţean care transporta mărfuri de larg consum introduse din Ucraina în Republica Moldova pe cale de contrabandă.

La momentul reţinerii, inspectorul poliţiei rutiere care însoţea unitatea de transport încărcată cu marfă de contrabandă, nu s-a supus cerinţelor legale a reprezentantului organului de urmărire penală a CCCEC şi a părăsit faţa locului, în urma căruia colaboratorul Secţiei Intervenţii Operative a CCCEC a efectuat 4 împuşcături de avertisment în aer, după care inspectorul a fost reţinut.

Procurorii informează că, în aceiaşi zi au fost reţinuţi şi patru complici, care se aflau la faţa locului.

Potrivit procurorilor, în februarie curent a fost pornită o cauză penală pe faptul trecerii peste frontiera vamală a Republicii Moldova a mărfurilor în proporţii deosebit de mari, eludându-se controlul vamal şi prin nedeclararea acestora în documentele vamale, de către persoane neidentificate la acel la moment de către organul de urmărire penală.

Conform datelor din cauza penală, în perioada lunilor mai - 31 iulie 2011, şeful secţiei poliţiei rutiere din cadrul Comisariatului de poliţie Anenii-Noi, de comun acord cu un inspector al secţiei poliţiei rutiere din cadrul aceluiaşi Comisariat de poliţie şi încă 3 persoane, au trecut peste frontiera vamală a Republicii Moldova prin eludarea controlului vamal a mărfurilor de larg consum în asortiment cu valoare ce depăşeşte suma de 100 000 lei.

Marfa aflată în unitatea de transport precum şi cea aflată în garajul arendat de către unul dintre reţinuţi, în cantitate de 115 cutii se află pe teritoriul CCCEC urmînd a fi dispusă evaluarea costului acesteia.

La moment procurorii şi ofiţerii CCCEC efectuează acţiunile de urmărire penală ce se impun în scopul cercetării multilaterale, complete şi obiective a circumstanţelor cauzei penale, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus