Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-08-01/a-fost-re-inut-barbatul-banuit-ca-ar-fi-ucis-t-nara-de-18-ani-ce-mergea-la-bac-21979.html
Data: Aug 1, 2011 (13:04)

A fost reținut bărbatul bănuit că ar fi ucis tânăra de 18 ani ce mergea la BAC

La data de 31 iulie 2011, în jurul orei 18:30, în apropierea satului Lopatnic, raionul Edineţ, în sectorul 38 al Frontierei de stat a RM, a fost reţinută persoana bănuită de comiterea omorul unei tinere de 18 ani, din satul Gordineşti, raionul Edineţ.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, originar din satul Gordineşti, a fost reţinut în urma unei misiuni specifice, coordonate de angajaţii Serviciului Grăniceri în comun cu angajaţii poliţiei. Acesta a fost dat în urmărire pentru săvârşirea infracţiunii, în baza art. 145 al. 2, litera a) şi j) al CP al RM. Tânărul a fost escortat la izolatorul de detenţie preventivă al Comisariatului de poliţie a raionului Edineţ. Pe numele acestuia procurorii ar putea iniţia încă un dosar de urmărire penală, în baza art. 362 al CP al RM „Trecere ilegală a frontierei de stat". Dacă va fi găsit vinovat pentru comiterea crimei, bărbatul riscă să stea după gratii de la 12 la 20 de ani, sau detenţie pe viaţă.

Reiterăm, pe data de 13 iunie 2011, o absolventă a liceului din satul Gordinești, raionul Edineț a fost înjunghiată mortal de un consătean, anterior judecat de multiple ori pentru huliganism și vătămări corporale. Incidentul s-a produs dimineața, în timp ce fata se deplasa la liceu, pentru a susţine examenul de BAC. Poliţiştii ajunşi atunci la faţa locului au stabilit că tânăra a decedat în rezultatul multiplelor plăgi provocate de lovituri de cuțit, în regiunea abdomenului, spatelui și toracelui. Martorii au declarat că eleva, în vârstă de 18 ani, s-a certat cu un tânăr, de 25 de ani, iar în rezultatul conflictului iscat, acesta a înjunghiat-o cu un cuţit, după care a dispărut într-o direcţie necunoscută.