Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.07.2011

Marian Lupu a avut o întrevedere de lucru cu Preşedintele Poloniei

Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului, a avut o întrevedere de lucru cu Preşedintele Poloniei, Bronisław Komorowski, care a făcut ieri o escală la Chișinău.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de aprofundarea și extinderea bunelor relații de colaborare dintre Moldova și Polonia și a fost făcut un schimb de păreri privind prioritățile Poloniei la președinția Uniunii Europene, cu accente pe dimensiunea Parteneriatului Estic. În context, a fost abordat și subiectul desfășurării lucrărilor celui de-al doilea Summit al Parteneriatului Estic, care va avea loc în septembrie curent, la Varșovia. 

În cadrul întrevederii, părțile au remarcat intensificarea dialogului politic dintre Republica Moldova și Polonia, întrevederea de astăzi, în ultimele două săptămâni, fiind a treia întâlnire la nivel înalt între autoritățile Moldovei și cele ale Poloniei.

Președintele Bronisław Komorowski a menționat că în Europa este percepută pozitiv relansarea relațiilor Republicii Moldova cu Ucraina. De asemenea, președintele Poloniei a opinat în favoarea extinderii și consolidării relațiilor bilaterale dintre țările noastre, pentru valorificarea, în acest sens, a întregului arsenal de oportunități de ordin politic, cultural, comercial-economic, în interesul mutual al ambelor țări și popoare.

Președintele Marian Lupu a menționat progresele înregistrate de către țara noastră în dialogul cu Uniunea Europeană în ceea ce ține de tematica liberalizării regimului de vize pentru cetățenii Moldovei, apropiata lansare a negocierilor privind Acordul de liber schimb între Moldova şi UE etc.

Șeful statului a mulțumit Poloniei atât pentru susținerea consecventă a itinerarului european al Republicii Moldova, cât și pentru suportul constant în contextul reglementării politice și viabile a diferendului transnistrean, informează Serviciul de presă al Președinției.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus