Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.07.2011

Oamenii de afaceri din Italia sînt interesaţi să învestească în Moldova

Oamenii de afaceri din Italia sînt interesaţi să învestească în Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Catia Polidori, Subsecretar de Stat al Ministerului pentru Dezvoltare Economică a Italiei. Catia Polidori a menţionat că Italia susţine Republica Moldova şi a demonstrat acest lucru, inclusiv prin inaugurarea Ambasadei Italiei la Chişinău. Ea a dat asigurări că ţara sa va continua să sprijine Republica Moldova în domeniile în care Moldova are nevoie.

Subsecretarul de Stat al Ministerului pentru Dezvoltare Economică a Italiei a spus că relaţiile bilaterale economice moldo-italiene se dezvoltă ascendent, la moment în Moldova activînd peste 700 de întreprinderi cu capital italian. Ea precizat că şi circuitul comercial dintre cele două state este unul favorabil, Republica Moldova exportînd mai multe produse în Italia. Catia Polidori a precizat că scopul Italiei este de a avea în Moldova o mie de întreprinderi cu capital italian, iar circuitul comercial între cele două state să ajungă la 1 miliard de euro.

Catia Polidori s-a referit şi la acordurile semnate între Italia şi Moldova în domeniul economic, precizînd că ultimul care a intrat în vigoare în această lună vizează evitarea dublei impozitări. Oficialul italian a mai spus că oamenii de afaceri din Italia sînt interesaţi să învestească în Moldova în aşa domenii cum sînt cel vitivinicol, agroalimentar, al  infrastructurii.

Un alt subiect al discuţiei l-a constituit organizarea unui Forum economic moldo-italian. În cadrul acestui eveniment urmează a fi prezentate oportunităţile de colaborare care există între cele două ţări pe segmentul comercial-economic.

 La întrevedere a participat şi Stefano de Leo, Ambasador al Republicii Italiene la Chişinău, informează Serviciul de presă al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus