Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.07.2011

Un polițist a împușcat în colaboratorul CCCEC

Potrivit CCCEC, un colaborator al Batalionului de Patrulă şi Santinelă a Comisariatului de Poliţie  Bălţi a fost reținut ieri de către ofițerii anticorupție NORD, fiind suspectat că ar fi pretins 2000 de lei de la un șofer.

Potrivit declarantului, polițistul i-ar fi cerut banii pentru a nu-l supune testului la alcoolemie. Tot el susține că la momentul stopării i-ar fi dat 500 de lei, urmînd ca, restul de 1500 lei să-I dea ulterior.

Șoferul a depus o reclamație la Direcția generală teritorială NORD  a Centrului anticorupție, denunțînd polițistul. În baza cererii depuse a fost pornită cauza penală pe semnalmentele infracţiunii prevăzute de art. 324 al. 2 lit. c) CP RM - corupere pasivă.

La data de 25.07.2011, în jurul orelor 05.25, în urma măsurilor operative de investigaţie efectuate de către colaboratorii DGT Nord a CCCEC RM, a fost  reţinut în flagrant delict colaboratorul de poliţieîn momentul în care a primit 1500 lei. Polițistul a fost reţinut în automobilul de serviciu în preajma unui magazin din Bălți.

În momentul reţinerii în automobilul nominalizat se afla şi coechipierul polițistului care a reuşit să părăsescă faţa locului. Deși ofițerii CCCEC s-au prezentat oficial, polițistul a efectuat două împuşcături din arma din dotare - una în sus şi una în direcţia colaboratorilor Centrului.

Despre incident imediat a fost informată unitatea de gardă a comisariatului Bălţi, iar la faţa locului s-a deplasat reprezentantul Direcţiei Securitate Internă a MAI RM.

Pînă la momentul de faţă polițistul NU a fost reţinut.    

În izolatorul de detenţie provizorie a CPM Bălţi se află doar polițistul reținut în flagrant.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus