Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.07.2011

Un maior de la crima organizata, un deținut și un interlop, bănuiți că ar fi extorcat 5000 euro

Trei persoane, între care un inspector al Direcției combaterea crimei organizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un deținut al penitenciarului 15 și un reprezentant al lumii interlope au fost prinși ieri 25 iulie de Centrul pentru combaterea crimelor economice și corupției, fiind suspecați de implicare într-un caz de extorcare de bani.

Potrivit denunțătoarei, este vorba despre 5000 de euro pe care i-ar fi pretins politistul de la ea pentru a nu o atrage la raspundere penala pentru traffic de persoane. Aceasta a depus o plîngere la CCCEC.

Potrivit CCCEC, în cadrul documentării cazului, nu a fost posibilă reţinerea în flagrant delict a polițistului dar au fost acumulate probe incontestabile privind extorcarea a 5000 Euro şi primirea anterioară a sumei de 1500 dolari SUA.

Totodată, Centrul a reușit să documenteze complicitatea poliţistului cu un deţinut al Penitenciarul nr. 15 și cu o persoană din mediul interlop. Aceștia ar fi găsit victima, iar ulterior au coparticipat la faptul extorcării.

Ieri, ofițerii anticorupție  au efectuat percheziţii la cele trei persoane. În biroul de serviciu al polițistului au fost ridicate două paşapoarte ale declarantei , precum şi materiale înregistrate în privinţa ei.

De la deţinutul penitenciarului nr. 15 a fost ridicat telefonul mobil cu care acesta comunica cu poliţistul şi încă alte trei telefoane.

Toate trei persoane au fost reținute și se dețin în Izolatorul CCCEC.

Pe acest caz a fost pornită  o cauză penală  - corupere pasivă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus