Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-07-25/vizita-in-moldova-a-patriarhului-moscovei-shi-al-intregii-rusii-este-preconizata-pentru-luna-octombr-21917.html
Data: Jul 25, 2011 (12:58)

Vizita în Moldova a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii este preconizată pentru luna octombrie

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu protoiereul Gheorghii Roşcin, Şef-adjunct al Departamentului Sinodal pentru relaţiile între biserică şi societate al Bisericii Ortodoxe Ruse

Interlocutorii au discutat despre pregătirea vizitei în Republica Moldova a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Prea Fericitul Kiril, preconizată pentru luna octombrie anul curent.

Gheorghii Roşcin a comunicat că vizita Patriarhului Kiril în Republica Moldova se anunţă a fi una plină şi productivă. Patriarhul Chiril va vizita eparhiile Mitropoliei Moldovei, iar în cadrul întrevederilor pe care le va avea va discuta despre problemele cu care se confruntă enoriaşii.

Prim-ministrul a menţionat că în Republica Moldova majoritatea credincioşilor sînt de confesiune ortodoxă, precizînd că din acest punct de vedere vizita conducătorului Bisericii Ortodoxe Ruse în ţara noastră este una importantă, informează un comunicat al Executivului.