Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.07.2011

Mareșalul Seimului Republicii Polonia Grzegorz Schetyna va efectua o vizită oficială în Moldova

Mareșalul Seimului Republicii Polonia Grzegorz Schetyna va efectua o vizită oficială în Moldova

Mareșalul Seimului Republicii Polonia Grzegorz Schetyna va efectua, luni, 25 iulie 2011, o vizită oficială în Republica Moldova însoțit de o delegație parlamentară. Din componența delegației fac parte Ewa Kierzkowska, vicemareșalul Seimului, și un grup de deputați și senatori polonezi.

Scopul vizitei la Chișinău a delegației parlamentare poloneze este instituirea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone. Acesta va fi un organ consultativ parlamentar, care va elabora puncte de vedere comune privind problemele și proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral.

În componența Adunării Parlamentare vor fi incluși 10 parlamentari polonezi (7 deputați și 3 senatori din diferite grupuri parlamentare) și 10 parlamentari moldoveni. Componența nominală a părții moldovenești a Adunării Parlamentare a fost adoptată prin hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova din 8 iulie 2011, fiind incluși deputați din toate fracțiunile parlamentare.   Partea moldovenească a Adunării Parlamentare va fi condusă de Igor Corman, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, cea poloneză - de Andrzej Halicki, președintele Comisiei politică externă a Seimului.

În cadrul ceremoniei de instituire a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone vor rosti discursuri de salut Președintele Parlamentului Marian Lupu, Președinte interimar al Republicii Moldova, și Grzegorz Schetyna, Mareșalul Seimului Republicii Polonia. De asemenea, vor fi adoptate și semnate statutul și o declarație comună a Adunării Parlamentare.

Președintele Parlamentului Marian Lupu, Președinte interimar al Republicii Moldova, și Grzegorz  Schetyna, Mareșalul Seimului Republicii Polonia, vor avea o întrevedere bilaterală, după care vor susține o conferință de presă. În aceeași zi Grzegorz  Schetyna va avea o întrevedere cu Vlad Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova, informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus