Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.07.2011

Un nou caz de trafic de fiinţe umane – implicat ofiţer al poliţiei criminale

Procuratura Generală i-a pus astăzi sub învinuire pe doi bărbaţi, dintre care unul este ofiţer al secţiei poliţie criminală a Comisariatului de poliţie sector Ciocana. Ambii sunt acuzaţi de procurori de trafic de fiinţe umane în scop de exploatare sexuală.

Potrivit procurorilor, după cîteva luni de comunicare prin reţelele de socializare, învinuiţii au convins-o pe o tînără din Moscova să vină la Chişinău pentru a petrece timpul liber împreună. Aceştia s-au prezentat drept „oligarhi moldoveni", proprietari ai unei reţele de magazine de bijuterii, care, pentru 3 zile de companie s-au arătat dispuşi să-i achite 10 mii de euro.
Primind consimţămîntul tinerei, luni, aceştia au întîlnit-o pe Aeroportul Internaţional Chişinău, de unde au transportat-o şi adăpostit într-un apartament din capitală.

În continuare, ameninţînd tînăra că o vor duce la poliţie, au impus-o să întreţină cu ei relaţii sexuale contra voinţei acesteia şi i-au cerut 100 000 ruble ruseşti, pentru a-i permite întoarcerea în Federaţia Rusă.

Neavînd bani, fata a reuşit să transmită un sms surorii sale în Rusia, care a alertat serviciile speciale ruse. Acestea au sesizat organele competente din Republica Moldova, care imediat au reacţionat şi i-au reţinut marţi pe cei doi, chiar în apartamentul cu pricina.

Demersul Procuraturii Generale a fost admis in mod integral - invinuitii se vor afla in arest timp de 30 de zile.

Amintim că, la începutul lunii, un alt angajat al organelor de drept - ofiţer CCCEC, a fost arestat de procurori pentru comiterea traficului de fiinţe umane. Actualmente acesta este cercetat în stare de arest, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus