Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.07.2011

CCCEC verifică taberele de odihnă

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţie, în colaborare cu Centrul Naţional de Sănătate Publică au efectuat zilele acestea mai multe verificări la taberele de odihnă pentru copii din localitatea Vadul lui Vodă şi anume: „Luceafărul", „Zîmbet", „Campingul Vadul lui Vodă" şi „Perlele Nistrului".

Astfel, a fost verificată legalitatea activităţii taberelor, condiţiile de trai şi alimentaţie, normele sanitar-epidemiologice, precum şi starea anti-incendiară.

Verificările au stabilit, că foile de odihnă au fost achiziţionate de la Direcţiile teritoriale Educaţie, Tineret şi Sport , Ministerul muncii, protecţiei sociale şi familiei, preţul de achiziţie variind de la  1150 pînă la 1300 lei.

La momentul controlului, taberele sus menţionate activau în baza autorizaţiilor de funcţionare şi sanitare valabile. Pînă la iniţierea activităţii, acestea au fost inspectate de către Comisii speciale care au verificat corespunderea condiţiilor de trai şi normele sanitar-epidemiologice.

În virtutea acestui fapt, la majoritatea taberelor de odihnă au fost depistate unele abateri legate de condiţiile de trai, odihnă şi securitate.

Conducerea taberelor a fost atenţionată despre necesitatea înlăturării acestor lacune, iar persoanele care se fac vinovate vor fi sancţionate administrativ.

Centrul anticorupţie atenţionează că va monitoriza şi în continuare buna desfăşurare a procesului de odihnă a copiilor în tabere. Totodată, facem apel către societatea civilă să informeze organele de resort sau CCCEC vis-s vis de lacune sau încălcări grave observate în actvitatea taberelor de odihnă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus