Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.07.2011

Continuă condamnările în cazul omorului medicului din Milano

Judecătoria sectorului Rîşcani l-a condamnat ieri pe Vasile Coceban la 17 ani închisoare, acuzat de procurori de tîlhărie şi omor intenţionat. Procuratura Generală însă consideră această pedeapsă prea blîndă şi anunţă că o va ataca.
Cazul a avut loc în noiembrie 2007, în oraşul Milano din Italia. 

Potrivit învinuirilor aduse de procurori, inculpatul, împreună cu logodnica sa - Tatiana Mitrean (22 ani), şi alte 3 persoane, toţi cetăţeni ai Republicii Moldova, au întocmit un plan criminal cu scopul de a acapara bunurile dintr-o locuinţă într-un cartier select din Milano.

Menţionăm că, apartamentul îi aparţinea lui Colturani Marzio, vestit medic milanez, în vîrstă de 64 de ani, în casa căruia lucra de 2 ani în calitate de menajeră logodnica inculpatului. Anume tînăra, portrivit procurorilor, a şi organizat întreg scenariul de groază şi le-a transmis celorlalţi patru cheile de la uşa apartamentului. 

În noaptea de 13 noiembrie 2007, cu mănuşi şi măşti, aceştia au descuiat uşa apartamentului lui Colturani Marzio. În acel moment, în casă se aflau medicul italian şi fiul său, Luca Colturani. În timp ce unul dintre inculpaţi a rămas în scară să vegheze, ceilalţi l-au atacat pe bătrîn şi pe fiul acestuia, legîndu-le mîinile şi picioarele, iar gura fiindu-le acoperită cu bandă adezivă, pentru a-i împiedica să strige.

După imobilizarea victimelor, făptuitorii au deschis safeul de unde au sustras bijuterii din aur şi argint, precum şi alte bunuri (icoane, tablouri, veselă) estimate la peste 617 000 Euro.

Medicul de 64 de ani nu a rezistat însă şi a murit în rezultatul asfixiei mecanice generate de o sufocare externă directă.
Imediat după crimă Coceban a fugit din Italia, fiind reţinut în august 2009 în Republica Moldova.

Menţionăm că, Procuratura mun.Chişinău a solicitat condamnarea acestuia la 25 de ani de închisore, motiv pentru care va contesta sentinţa Judecătoriei sect. Rîşcani.

Anterior, în mai 2009, Curtea de Juraţi de Apel de Milano a condamnat-o pe logodnica lui Coceban, Tatiana Mitrean la 20 ani închisoare, aceasta fiind arestată de poliţia italiană după trei luni de investigaţii şi interceptări telefonice.

Materialele în privinţa celorlalţi trei moldoveni, implicaţi în această crimă odioasă, au fost disjungate într-o procedură separată, fiind anunţaţi în căutare, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus