Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.07.2011

Dorin Chirtoacă şi-a primit legitimaţia de primar general al municipiului Chişinău

Dorin Chirtoacă şi-a primit legitimaţia de primar general al municipiului Chişinău

Astăzi, 18 iulie 2011, a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului municipal Chişinău. La şedinţă au participat 50 din cei 51 de consilieri aleşi. Actuala componenţă a CMC este reprezentată de 4 formaţiuni politice - Partidul Liberal din Moldova, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Comuniştilor din Moldova.

În cadrul şedinţei, aleşii locali şi-au primit legitimaţiile de consilieri. De asemenea, Partidul Comuniştilor şi Partidul Liberal Democrat au anunţat despre crearea fracţiunilor în cadrul Consiliului municipal Chişinău. Partidul Liberal a solicitat o pauză de 10 zile pentru constituirea fracţiunii.

În cadrul şedinţei de constituire a Consiliului municipal Chişinău,  Dorin Chirtoacă şi-a primit legitimaţia de primar general al municipiului Chişinău. 

La investirea sa în funcţia de primar general pentru al doilea mandat, a fost prezent preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, care i-a înmânat domnului Dorin Chirtoacă legitimaţia de primar, dar şi membrii Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău. 

Dorin Chirtoacă este prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal din Moldova şi a devenit primar al municipiului Chişinău în anul 2007. La 19 iunie 2011, Dorin Chirtoacă a fost reales în funcţie, în urma turului doi al alegerilor locale generale, în care l-a avut drept contracandidat pe reprezentantul Partidului Comuniştilor din Moldova, Igor Dodon.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus