Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.07.2011

Procuratura investighează cazul decesului unui militar prin contract

Procuratura Militară Cahul a dispus începerea urmăririi penale în baza articolului „încălcarea regulilor de conducere a maşinilor speciale soldate cu decesul unei persoane" din Codul penal.

Informăm că, în ziua de 12 iulie 2011, comandantul Brigăzii nr.3 Infanterie Motorizată a dispus deplasarea a doi plutonieri adjutanţi, precum şi altor 7 militari în termen la lucrări de colectare a fânaţului în afara unităţii militare, în periferia de sud a or. Cahul.

În timpul lucrărilor, unul dintre plutonieri, aflându-se în caroseria camionului (model „URAL 43202") pentru aranjarea baloturilor, a lunecat şi a căzut sub roţile remorcii în mişcare. În rezultatul accidentului, acesta a decedat pe loc.
Potrivit procurorilor, fânaţul era colectat în scopul asigurării cu nutreţuri a animalelor gospodăriei auxiliare a Brigăzii nr.3 Infanterie Motorizată de pe câmpurile unei persoane particulare, la solicitarea acesteia.
Toate circumstanţele cazului vor fi elucidate în cadrul acţiunilor de urmărire penală.

Victima, în vîrstă de 38 de ani era locuitor al or. Cahul, încadrat în Forţele Armate din anul 1993, în funcţie de comandant pluton a companiei logistică secţia operaţii logistice a Brigăzii nr.3 IM. Era căsătorit şi avea la îngrijire trei copii minori, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus