Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-07-14/procuratura-a-demonstrat-vinovatzia-barbatului-care-in-loc-sa-ingrijeasca-de-un-copil-la-batut-pina--21814.html
Data: Jul 14, 2011 (15:44)

Procuratura a demonstrat vinovăţia bărbatului, care în loc să îngrijească de un copil, l-a bătut pînă la moarte

Procuratura raionului Soroca a demonstrat vinovăţia bărbatului, care în loc să îngrijească de un copil, l-a bătut pînă la moarte, iar astăzi acesta a fost condamnat la 12 ani închisoare în penitenciar de tip închis.

Inculpatul, în vîrstă de 31 de ani a fost condamnat pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale şi a sănătăţii, săvârşită cu bună ştiinţă asupra unui minor, care au provocat decesul victimei.

În fapt, în dimineaţa zilei de 6 februarie 2011, în gospodăria sa din satul Voloviţa, i-a aplicat minorului (1 an), pe care-l luase la îngrijire, o lovitură cu pumnul în cap.

În rezultatul vătămărilor pricinuite (traumă cranio-cerebrală acută, închisă cu multiple echimoze pe tot parcursul feţei, revărsate sanguine în scalp, fractura osului parietal, occipital şi temporal pe dreapta, hematom subdural pe dreapta pe faţa convexitală şi bazală a emisferei creierului, tromboza sinusurilor venoase craniene şi ramolirea substanţei cerebrale a emisferei drepte a creierului) băieţelul a decedat.

Inculpatul şi-a motivat fapta prin „nesupunerea copilului la cerinţele persoanei mature". Procurorii informează că minorul a fost lăsat de mama sa temporar în grija bărbatului. Femeia era plecată la muncă în Turcia, de unde lunar expedia bani pentru îngrijirea copilului.

Concomitent, pe corpul copilului au mai fost stabilite cel puţin 36 de vătămări corporale separate (33 echimoze şi 3 excoreaţii), care i-au fost provocate cu cîteva zile înainte de moarte, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.