Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.07.2011

R.Moldova ar putea fi gazda Forumului Internaţional al Procurilor Europeni

R.Moldova ar putea fi gazda Forumului Internaţional al Procurilor Europeni

Valeriu Zubco, Procurorul General al R.Moldova efectuează în perioada 13 - 16 iulie o vizită de lucru la Dresda, Germania, la invitaţia omologului său din Statului liber Saxonia, Klaus Fleishmann.

Scopul principal al vizitei constă în întîlnirea cu Procurorul General al Saxoniei pentru definitivarea condiţiilor aplicate Republicii Moldova, în calitate de ţară gazdă, pentru organizarea la Chişinău a celui de-al 15-a Forum Internaţional al Procurorilor Europeni.

Evenimentul urmează să aibă loc în anul 2012 în parteneriat cu Parchetul General din Saxonia şi Comisia Europeană prin instrumentul Asistenţă Tehnică si Schimb de Informaţii (TAIEX).

Menţionăm că, negocierile privind găzduirea acestui important eveniment au fost iniţiate de către Procurorul General, Valeriu Zubco încă în septembrie anul trecut, în cadrul Forumului Internaţional al Procurilor, organizat la Bucureşti. În consecinţă, în primăvara acestui an, a avut loc vizita oficială la Chişinău a reprezentanţilor Parchetului General din Saxonia şi Comisiei Europene care au abordat posibilităţile şi detaliile tehnice pentru buna desfăşurare a Forumului.

Pe durata aflării în Germania, Procurorul General, Valeriu Zubco va avea întrevederi cu conducerea Procuraturilor Generale din Dresda şi Chemnitz, cu oficialităţi din cadrul Ministerului de Stat pentru Justiţie şi Europa, precum şi va vizita Penitenciarul din Dresda, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus