Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-07-13/educatzie-pentru-sanatate-pentru-tineri-prin-softul-moodle-open-source-internet-cd-sau-telefon-mobil-21790.html
Data: Jul 13, 2011 (10:37)

Educaţie pentru sănătate pentru tineri, prin softul Moodle, open source, internet, CD sau telefon mobil

Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi UNAIDS Moldova au încheiat un acord de colaborare în vederea lansării unui curs de Educaţie pentru sănătate pentru tineri, prin softul Moodle, open source, bazat pe internet, CD sau telefon mobil.

Acordul a fost semnat de Tatiana Potîng, viceministru al educaţiei şi Gabriela Ionaşcu, coordonator UNAIDS Moldova.

Cursul este elaborat conform standardelor internaţionale în domeniul prevenirii HIV şi educaţiei sexuale, şi va fi implementat în sistemul de învăţământ odată cu elaborarea şi ajustarea cursului Educaţie pentru sănătate la softul Moodle, în baza Curriculumului "Educaţia civică", care va avea drept scop formarea competenţelor pentru un mod sănătos de viaţă.

În baza acordului semnat, vor fi elaborate lecţii demonstrative pentru procesul de consultare şi îmbunătăţire a cursului, vor fi elaborate CD-uri care vor conţine cursul dat pentru elevii care nu au acces la internet ş.a. Pentru a avea acces la site-ul dat, fiecare elev va deţine user şi parolă proprie şi vor avea acces doar la informaţiile relevante pentru vârsta sa.

Acordul a fost semnat pentru o perioadă de doi ani, informează Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.