Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.07.2011

Marian Lupu a acordat distincţii de stat ambasadorilor SUA şi Franţei

Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului, a acordat distincții de stat Ambasadorului SUA în Republica Moldova, Asif Chaudhry, Ambasadorului Franței, Pierre Andrieu, Corpului Păcii în Republica Moldova şi reprezentanților Alianței Franceze, în persoana lui Emmanuel Skoulios, președinte al Alianţei Franceze la Chişinău, şi Jean-François Myard, trezorier al Alianţei Franceze.

Președintele interimar le-a acordat Ambasadorilor Asif Chaudhry, Pierre Andrieu și Corpului Păcii SUA în Moldova "Ordinul de Onoare", iar lui Jean-François Myard și  Emmanuel Skoulios le-a conferit medalia „Meritul Civic",  în semn de recunoştinţă pentru aprofundarea relaţiilor moldo-americane, respectiv moldo-franceze.

În cadrul ceremoniei, Ambasadorul SUA la Chișinău Asif Chaudry a declarat că este o onoare să accepte această distincție. Asif Chaudry a menționat că SUA s-a angajat plenar să susțină reformele și eforturile Republicii Moldova să devină membru prosper al UE și a specificat că, împreună cu familia sa, a petrecut în țara noastră un timp foarte frumos și că "Moldova va fi mereu în sufletele noastre".

De asemenea, Ambasadorul Franței Pierre Andrieu a declarat că distincția oferită onorează, prin intermediul dânsului,  întreaga echipă a Ambasadei franceze, dar și pe toți francezii. Pierre Andrieu a adus mulțumiri pentru relațiile amicale și cordiale pe care le-a avut în Republica Moldova.

Președintele interimar Marian Lupu a menționat că distincțiile oferite vin să pună în evidență meritele deosebite ale persoanelor decorate pentru promovarea nu doar a intereselor țărilor pe care le reprezintă, dar și pentru promovarea interesului național al Republicii Moldova. Marian Lupu a specificat că aceste distincții reprezintă un semn de recunoștință și din partea sa personală, pentru că au fost foarte activi și și-au adus contribuția la procesul de integrare europeană, la a aduce mai aproape popoarele noastre, pentru contribuția substanțială în materie de relații și schimburi economice, comerciale.

Președintele interimar a mulțumit reprezentanților Corpului Păcii și Alianței Franceze pentru contribuția la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova, distincțiile fiind oferite în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea  şi aprofundarea relaţiilor de prietenie şi colaborare şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova, informează Serviciul de presă al Președinției.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus