Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.07.2011

Două persoane, dintre care un inspector al CCCEC, sunt bănuiţi de procurori de trafic de fiinţe umane

Menţionăm că, temei pentru declanşarea urmăririi penale a servit o sesizare parvenită la organul de drept, prin care se comunica despre implicarea unui angajat al instituţiilor de forţă în acţiuni de trafic de fiinţe umane în scop de exploatare sexuală.  

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit, că în iunie curent, bănuiţii, acţionînd în scopul recrutării unei tinere de 19 ani pentru exploatarea sexuală şi cunoscînd că aceasta prestează servicii sexuale, s-au prezentat în calitate de clienţi, în apartamentul fetei, unde au obţinut serviciile sexuale, acordate de ultima.

În continuare, după satisfacerea poftei sexuale, persoanele bănuite, prezentîndu-se drept colaboratori de poliţie, ameninţînd-o cu reţinerea şi tragerea la răspundere pentru practicarea prostituţiei, au recrutat-o în scopul exploatării sexuale comerciale.

Ameninţările celor doi au continuat chiar dacă fata şi-a schimbat domiciliul, bănuiţii impunînd-o pe fată să acorde servicii sexuale mai multor clienţi şi să le achite săptămînal 100 de euro, pentru protejarea activităţii ultimei.

Datele preliminare ale procurorilor arată că, în intervalul iunie - începutul lunii iulie 2011 bănuiţii au reuşit să obţină ilegal de la victimă 1350 lei.

În noaptea de ieri, bănuiţii au fost reţinuţi în flagrant, în apartamentul victimei, în momentul extorcării următoarei taxe.
Operaţiunea de documentare şi reţinere a fost realizată de Procuratura Generală în comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul MAI, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus