Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.07.2011

BERD va aloca 100 mln.Euro pentru proiectele investiţionale din R.Moldova

BERD va aloca 100 mln.Euro pentru proiectele investiţionale din R.Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va acorda pe parcursul anului curent, pentru proiecte investiţionale din Republica Moldova, peste 100 mln. Euro. Această declaraţie a fost efectuată în cadrul întrevederii de astăzi a Viceprim-ministrului, Ministrului Economiei Valeriu Lazăr cu delegaţia BERD condusă de către Jonathan Charles,  Directorul Departamentului Comunicare BERD.

„BERD vine să susţină politica economică realizată de către Republica Moldova, păstrând portofoliu de creditare a Băncii la nivelul anului 2010", a susţinut Jonathan Charles.

In prima jumătate a anului curent, deja au fost lansate 5 proiecte investiţionale cu un buget de 45 mln. Euro.

In cadrul întrevederii, Jonathan Charles l-a informat pe Ministrul Valeriu Lazăr, care exercită şi funcţia de Guvernator BERD în Republica Moldova, despre extinderea  Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare planificată pentru anul curent. Astfel, Banca Europeană îşi va face apariţia în ţările Africii de Nord şi statele est-mediteraniene.

Ministrul Valeriu Lazăr a salutat iniţiativa de extindere a Băncii Europene, exprimânduşi   speranţa că Republica Moldova îşi va găsi noi parteneri economici în aceste zone geografice.

Republica Moldova a devenit membru BERD la 5 mai 1992. În perioada 1992 pînă în prezent cu BERD au fost semnate 82 proiecte în valoare de peste 584 mln euro pentru finanţarea în diverse sectoare ale economiei naţionale, în special: financiar-bancar, infrastructură şi agro-business, sectorul energetic.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus