Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-07-04/r-moldova-intentzioneaza-sa-majoreze-exporturile-de-fructe-shi-legume-in-federatzia-rusa-21694.html
Data: Jul 4, 2011 (18:49)

R.Moldova intenţionează să majoreze exporturile de fructe şi legume în Federaţia Rusă

În perioada 30 iunie-2 iulie 2011, Vasile Bumacov, Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a efectuat o vizită de lucru în Federaţia Rusă. A avut loc şedinţa comună a colegiilor reunite a Ministerelor Agriculturii din Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Obiectul dezbaterilor la această întrunire l-a constituit exportul de produse agricole şi alimentare din Moldova în Federaţia Rusă.

Vasile Bumacov a mentionat ca, s-a convenit ca  experţii Rosselhoznadzor se vor deplasa în Moldova pentru o vizită de monitoring a producerii fructelor, legumelor şi cărnii de porc. Pentru viitorul apropiat se preconizează includerea în lista agenţilor economici, care au permis de livrare a unui număr suplimentar de companii exportatoare de fructe şi legume precum şi a celor cărora li se va  permite exportul cărnii de porc în Rusia.

În cadrul întrevederii bilaterale dintre Vasile Bumacov, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Elena Scrînnik, Ministrul Agriculturii al Federaţiei Ruse, a fost semnat Memorandumul de cooperare între cele două ministere care actualizează legitimitatea relaţiilor de bună cooperare dintre cele două state în domeniul agricol şi de procesare a produselor alimentare.