Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.07.2011

R.Moldova a semnat cu Banca Mondială două acorduri noi de creditare în sumă totală de 57 de milioane de dolari

R.Moldova a semnat cu Banca Mondială două acorduri noi de creditare în sumă totală de 57 de milioane de dolari

Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa şi Abdoulaye Seck, Director al Bancii Mondiale pentru Moldova au semnat Acordul de Finanţare între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare pentru realizarea proiectului „Consolidarea eficacităţii reţelei de asistenţă socială".

Ajutorul social va fi utilizat pentru plăţile din cadrul programelor de cheltuieli eligibile cu scopul de a sprijini expansiunea durabilă a prestaţiilor sociale direcţionate din reţeaua de protecţie socială.

Contribuţia Băncii Mondiale va asigura acoperirea Programului Ajutor Social, iar noi vom asigura o echitate în utlizarea acestuia. La fel, ne propunem să consolidăm durabilitatea fiscală a rețelei de protecție socială şi să eficientizăm administrarea, guvernarea și transparența sistemului de asistență socială din Moldova" a spus Veaceslav Negruţa.

Pentru implementarea acestui proiect, Bănca Mondială va acorda Moldovei un credit cu o valoare echivalentă cu treizeci şi şapte milioane dolari SUA, pentru 20 ani cu o perioadă de graţie de 10 ani şi o dobândă de 0,75%.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Finanţelor, Veaceslav Negruţa şi Abdoulaye Seck, Director al Bancii Mondiale pentru Moldova au semnat Acordul de Finanţare între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare pentru realizarea proiectului „e-Transformare a Guvernării".

Proiectul constă în susţinerea Centrului de Guvernare Electronică şi Dezvoltarea e-Conducerii prin acordarea asistenţei tehnice pentru dezvoltarea instituţiilor şi desfăşurarea unui program vast de instruire în domeniul managementului schimbării pentru e-conducători, funcţionari publici şi specialişti TI.

„Proiectul dat ne va permite îmbunătăţirea şi dezvoltarea cadrului juridic şi de reglementare în vederea facilitării transformării electronice, inclusiv sprijinirea elaborării modificărilor legislative şi a regulamentelor necesare pentru introducerea serviciilor electronice", a spus Veaceslav Negruţa.

El a mai adăugat că dezvoltarea e-serviciilor pentru cetăţeni şi companii presupune, inclusiv, digitizarea şi integrarea bazelor de date aflate pe servere şi a serviciilor de facilitare prin autentificare sau e-plăţi.  

Valoarea creditului acordat în cadrul proiectului este echivalentă cu 20 milioane dolari SUA, pentru 40 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani şi o dobândă de 0,75%.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus