Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-07-01/un-chisinauian-a-fost-retinut-in-timp-ce-incerca-sa-puna-in-circulatie-1500-dolari-falsi-21674.html
Data: Jul 1, 2011 (14:54)

Un chisinauian a fost retinut in timp ce incerca sa puna in circulatie 1500 dolari falsi

Potrivit CCCEC, un chişinăuian în vîrstă de 31 de ani a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie în flagrant delict în timp ce încerca să pună în circulaţie 1500 dolari cu evidente semne de fals. Pentru suma indicată el cerea 300 dolari autentici.

Operaţiunea de reţinere a avut loc ieri pe str. Ion Creangă în preajma pieţei „Flacăra" din capitală, bănuitul fiind escortat la CCCEC.

Anterior, sub controlul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, a fost efectuată o achiziţie de control: 300 dolari falşi contra sumei de 60 dolari SUA veridici.

Din informaţiile preliminare se ştie că bărbatul mai avea complici, iar banii erau aduşi din regiunea transnistreană. Pentru a acumula mai multe probe, bancnotele vor fi supuse unei expertize.

 În acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul alin. 1 , art. 236 Cod penal al RM - „fabricarea sau punerea în circulaţia a banilor falşi".