Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.06.2011

Prima sentinţă în dosarul contrabandei de peste 1 milion de lei de la Ştefan-Vodă

Potrivit CCCEC, capul grupării implicate în contrabanda din aprilie 2011 din Ştefan Vodă a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendarea pedepsei pe un termen de doi ani. Totodată, prin sentinţa judecătoriei Buiucani, a fost confiscată marfa în valoare de circa 1 000 000 de lei.

Amintim că la 12 aprilie 2011, CCCEC a reţinut un grup de persoane bănuite de trecerea prin contrabandă a mărfurilor de larg consum prin eludarea frontierei de stat. Aceştia sunt originari din diferite localităţi ale ţării Chişinău, Călăraşi, Palanca şi Tudora, iar printre ei se află un fost colaborator MAI şi un grănicer.

Majoritatea acestora au antecedente penale, inclusiv furturi, falsuri în acte,  huliganism, contrabandă şi corupere.
Potrivit datelor preliminare aceştia ocoleau  frontieră, trecînd marfa prin zona verde de frontieră a s. Palanca, această porţiune de drum  fiind permisă doar localnicilor din Palanca şi Tudora. În cadrul urmăririi penale, ofiţerii CCCEC au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile persoanelor implicate, la una din ele depistînd un microbuz încărcat cu marfă.

Marfa era adusă din Ucraina în Moldova, de la piaţa „km 7" din or. Odesa şi erau  vîndute în pieţele mun. Chişinău.
Centrul precizează că a pornit o cauză penală  conform elementelor constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 248 alin. (5) lit. d) Cod penal, pe faptul trecerii ilegale peste frontiera de stat a mărfurilor în proporţii deosebit de mari de către un grup de persoane.

De notat că, în cadrul percheziţiei la domiciliul unuia dintre reţinuţi, ofiţerul de intervenţie specială al CCCEC a fost grav rănit în regiunea capului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus