Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-29/pashapoarte-italiene-la-pretz-de-1100-euro-21642.html
Data: Jun 29, 2011 (16:45)

„Paşapoarte italiene” la preţ de 1100 euro

Potrivit CCCEC, o locuitoare din Cahul a fost reţinută acum cîteva zile de Centrul anticorupţie, sub suspecţia de trafic de influenţă. Femeia susţinea că poate perfecta paşapoarte italiene false şi că îi poate determina pe funcţionarii din vamă şi grănicerii să favorizeze trecerea nestingherită cu aceste acte. Pentru aceste servicii bănuita cerea 1100 euro.

În acest caz, declarantul a depus o plîngere  la Direcţia generală teritorială Sud a CCCEC, în aceiaşi zi fiind pornită o cauză penală în temeiul art. 326, alineat.2  Cod penal al RM - „traficul de influenţă".

Operaţiunea de reţinere a avut loc într-o cafenea din Cahul, unde femeia a primit 1100 euro marcaţi „mită CCCEC".

În cadrul percheziţiei corporale, asupra femeii au fost depistate bancnotele primite, dar şi un paşaport italian fără nicio inscripţie în interior.

Ofiţerii de urmărire penală presupun că acest paşaport a fost folosit de reţinută în mai multe cazuri şi a servit drept dovadă pentru clienţii săi că perfectarea unui asemenea act este posibilă. Totodată, sunt examinate informaţiile precum că aceasta ar fi avut un complice care s-ar fi aflat în Italia şi i-ar fi asigurat acest paşaport.

În acelaşi timp, alte trei persoane au depus reclamaţii la DGT Sud privind extorcarea de bani pentru pregătirea paşapoartelor italiene.

La moment, femeia se află în arest preventiv pentru 30 de zile. Anterior aceasta a fost judecată pentru excrocherie.