Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2011

O delegație parlamentară participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova, condusă de deputatul Dumitru Diacov (PD), va participa la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), care se va desfăşura la Kiev, în perioada 30 iunie - 2 iulie 2011. Din componenţa delegaţiei fac parte deputaţii Valeriu Streleţ (PLDM), Valeriu Munteanu (PL) şi Oleg Garizan (PCRM) - reprezentanţi ai tuturor fracţiunilor parlamentare.

Pe 30 iunie se vor reuni Biroul şi Comisia Permanentă a APCEMN, iar în următoarele două zile se va desfăşura cea de-a 37-a sesiune plenară a Adunării Parlamentare. Subiectul ce va fi discutat în cadrul dezbaterilor parlamentare se referă la suportul legislativ acordat autorităţilor în tranziţia spre o economie „verde" (economia mediului), pentru o dezvoltare durabilă a statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră.

Parlamentarii din cele 12 state membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră vor discuta, de asemenea, o serie de rapoarte şi proiecte de recomandări ale comisiilor de specialitate ale Adunării Parlamentare privind iniţiativele de combatere a schimbărilor climatice în regiunea Mării Negre şi protecţia mediului ambiant, colaborarea regională în prevenirea şi combaterea corupţiei, aspecte economice şi ecologice referitoare la utilizarea organismelor modificate genetic în regiune, asigurarea cadrului legislativ pentru dezvoltarea progresului tehnologic şi ştiinţific etc.

În cadrul reuniunii urmează a fi aleşi vicepreşedinţii APCEMN, Secretarul General al APCEMN şi adjuncţii acestuia, informeză Serviciul de presă al Legislativului .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus