Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2011

Marian Lupu va participa la Summit-ul şefilor de state şi de guverne a Procesului de Cooperare Sud-Est Europeană

Marian Lupu va participa la Summit-ul şefilor de state şi de guverne a Procesului de Cooperare Sud-Est Europeană

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului, va participa, în perioada 29-30 iunie 2011, la principalul forum de dialog politic din Sud-Estul Europei.

Preşedintele interimar Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, va participa, în perioada 29-30 iunie 2011, la Summit-ul şefilor de state şi de guverne a Procesului de Cooperare Sud-Est Europeană (SEECP), care se va desfășura în Muntenegru.

În cadrul acestei vizite, Preşedintele Republicii Moldova va participa la prezentarea şi aprobarea raportului anual al Secretarului General al Consiliului Regional de Cooperare (CRC), privind cooperarea regională în Europa de Sud-Est pentru anii 2010-2011. De asemenea, șeful statului va avea o serie de întrevederi bilaterale cu şefi de state şi de guverne a statelor participante la Procesul de Cooperare Sud-Est Europeană, printre care președinții Muntenegru și cel al Serbiei.

Preşedintele interimar Marian Lupu a declarat că participarea Republicii Moldova la acest forum de dialog politic şi consultare reprezintă un argument important pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum şi pentru o implicare mai activă în procesele de cooperare la nivel regional.

Summit-ul şefilor de state şi de guverne SEECP din această săptămână va marca sfârşitul de un an al preşedinţiei Muntenegru în cadrul acestei organizaţii. Preşedinţia pentru următorul an va fi preluată de Serbia. SEECP reprezintă, pentru regiunea Sud-Estului Europei, principalul forum de dialog politic şi consultare, inclusiv la cel mai înalt nivel, constituind un instrument important pentru promovarea intereselor statelor participante privind integrarea în structurile politice, de securitate şi economice europene şi euro-atlantice.

La reuniunile SEECP participă, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai unor organizaţii şi instituţii internaţionale printre care: Preşedinţia Uniunii Europene şi a Comisiei Europene, Preşedinţia OSCE, OCEMN şi ICE, Pactul de Stabilitate, Consiliul Europei, ONU, OMC, CEE/ONU, Banca Mondială, BERD, BEI etc., informează Serviciul de presă al Administrației Prezidențiale.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus