Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.06.2011

Lear Corporation caută noi locaţii pentru o fabrică în Republica Moldova

La solicitarea managementului Corporaţiei americane „Lear" în Republica Moldova, reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Organizaţiei de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) au pus la dispoziţia companiei toate informaţiile necesare, inclusiv oportunităţile oferite de Zonele Economice Libere şi Parcurile Industriale din Republica Moldova.

Lear Corporation, cu un rulaj global de 13 miliarde de dolari, a deschis, în anul 2010, o fabrică în Zona Economică Liberă „Ungheni Business", după acordarea asistenţei necesare de către Ministrul Economiei şi MIEPO.

În cadrul unei întrevederi la Ministerul Economiei, reprezentanţii companiei au informat că deschiderea noii fabrici va contribui la crearea, în total, a circa 2000 locuri noi de muncă. În comparaţie cu fabrica de la Ungheni, noua fabrică va desfăşura activităţi suplimentare de producere, ceea ce presupune angajarea unor specialişti de calificare avansată.

La moment, Lear Corporation examinează informaţiile recepţionate şi planifică efectuarea vizitelor în teritoriu, care vor fi organizate de MIEPO, pentru a se documenta mai bine despre posibilităţile şi beneficiile existente pentru desfăşurarea afacerii.

Î.C.S. Lear Corporation SRL este rezident al Zonei Economice Libere „Ungheni-Business" din data de 12 ianuarie 2010 şi produce echipamente pentru autovehicule. Compania produce huse din textile, vinil şi piele pentru scaune de automobile, clienţii de bază fiind uzinele Lear din Tychy (Polonia) şi Mor (Ungaria), iar clienţii finali - producătorii de automobile BMW, Mercedes, Ford, Peugeot, Toyota şi Citroen. O mare parte din angajaţi sunt locuitori ai satelor din împrejurimea oraşului Ungheni, transportul acestora fiind asigurat de către companie.

Lear Corporation a fost înfiinţată în 1917, din 1994 s-a listat la bursă şi are uzine în 35 de ţări. Lear are circa 80 de mii de angajaţi în întreaga lume. Printre clienţii săi se numără Ford, Opel, Jaguar, Volvo, Mazda, Fiat, Volkswagen, Peugeot, Citroen etc. Rulajul anual al companiei este de peste 13 miliarde de dolari, anuntă serviciul de presa al Ministerului Economiei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus