Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.06.2011

Valeriu Lazăr va semna la Moscova două acorduri bilaterale cu Federaţia Rusă

Valeriu Lazăr va semna la Moscova două acorduri bilaterale cu Federaţia Rusă

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, se va deplasa astăzi la Moscova, Federaţia Rusă, pentru a participa la reuniunea Consiliului economic al Comunităţii Statelor Independente şi la Expoziţia interstatală, dedicată împlinirii a 20 de ani la înfiinţarea CSI.

Potrivit serviciului de presa al Ministerului Economiei, în cadrul şedinţei Consiliului Economic, Valeriu Lazăr urmează să semneze în numele Guvernului Republicii Moldova două acorduri bilaterale cu Federaţia Rusă, inclusiv Acordul privind livrarea mărfurilor în cadrul cooperării de producţie pentru anul 2011. Pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului Economic figurează 11 chestiuni, inclusiv aprobarea Acordului de comerţ liber în cadrul CSI, care urmează a fi transmis pentru semnare în şedinţa următoare a Consiliului şefilor de Guvern din cadrul Comunităţii Statelor Independente.

De asemenea, ministrul Economiei va participa la deschiderea, la 28 iunie, a Expoziţiei dedicate împlinirii a 20 de ani la înfiinţarea CSI, cu genericul „20 Ani ai CSI: spre orizonturi noi în parteneriat". În cadrul evenimentului, la 29 iunie, se va desfăşura Ziua Republicii Moldova, la care au fost invitaţi oficiali din Guvernul Federaţiei Ruse, membrii Consiliului Economic CSI, diplomaţi şi agenţi economici.

Potrivit organizatorilor, la expoziţie participă 70 companii şi organizaţii din Republica Moldova, fiind reprezentate atât produse agro-alimentare, cât şi industriale, servicii, inclusiv în domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor şi a turismului, etc. Companiile vinicole moldoveneşti vor fi prezentate la un stand comun în cadrul pavilionului Moldovei, care va avea un spaţiu expoziţional de circa 300 de metri pătraţi.

În centrul standului va fi instalat un panou video, pe care vor fi difuzate prezentări ale Zonelor Economice Libere, proiectelor investiţionale şi a zonelor turistice din Moldova. Tot aici vor fi prezentate mostre de produse alimentare, vinuri, produse de cofetărie, utilaj, instrumente, articole de artizanat, precum şi informaţii despre parcurile industriale şi ZEL-uri. De asemenea, va fi amenajat un spaţiu destinat desfăşurării negocierilor de afaceri.

În cadrul vizitei, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, are programată şi o întrevedere cu conducerea concernului „Uzinele de tractoare", care  întruneşte circa 20 de întreprinderi importante ruseşti producătoare de tehnică agricolă.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus