Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-27/eduard-baghirov-scriitorul-rus-este-invinuit-de-procurori-de-iplicare-in-dezordinile-in-masa-din-apr-21605.html
Data: Jun 27, 2011 (18:53)

Eduard Baghirov, scriitorul rus este învinuit de procurori de iplicare în dezordinile în masă din aprilie 2009

Procuratura Generală informează că, pe 16 iunie 2011, la Chişinău a fost reţinut Eduard Baghirov (cetăţean al Federaţiei Ruse), acuzat de implicare în dezordinile în masă din aprilie 2009.

În privinţa învinuitului, instanţa de judecată a aplicat măsura preventivă sub formă de arestare şi a eliberat un mandat de arest pe un termen de 30 zile. 

Astăzi, Curtea de Apel a examinat recursul avocatului lui Baghirov, care a atacat mandatul de arestare a clientului său. Instanţa a respins ca neîntemeiat recursul avocatului, prin urmare, învinuitul urmînd a fi în continuare cercetat în stare de arest.

Învinuitul nu este de acord cu cercetarea sa în stare de arest, chiar dacă, Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova a menţionat că, Baghirov nu are pretenţii faţă de condiţiile de detenţie şi nu se plînge nici de felul în care decurge urmărirea penală.

Procuratura Generală califică dezacordul învinuitului şi a avocatului său drept o formă de autoapărare.
Urmărirea penală continuă, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.