Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.06.2011

PCRM a atacat cu recurs hotărîrea Judecătoriei Centru privind confirmarea alegerilor și validarea mandatului primarului general al capitalei

PCRM a atacat cu recurs hotărîrea Judecătoriei Centru privind confirmarea alegerilor și validarea mandatului primarului general al capitalei

Într-un comunicat de presă, difuzat, azi, de PCRM se spune: "Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și candidatul la funcția primar general al mun. Chișinău Igor Dodon au atacat cu recurs hotărîrea Judecătoriei Centru din 23 iunie 2011 cu privire la confirmarea alegerilor și validarea mandatului primarului general al mun. Chișinău.

Instanța de fond a ignorat în totalitate toate probele prezentate, peste o mie file de contestații, plîngeri și mărturii. Instanța a ignorat concluziile Curții Supreme de Justiție privind violarea secretului votului și toate celelalte circumstanțe care au demonstrat fraudarea turului doi de scrutin la alegerea primarului general al mun. Chișinău.

Totodată, PCRM a solicitat Curții Supreme de Justiție recuzarea întregii compenențe a Curții de Apel Chișinău dat fiind că există probe concludente care demonstrează că în această instanță nu au rămas judecători care ar putea lua o decizie obiectivă, imparțială și neinfluențată de nimeni. Un număr mare de judecători de la aceasta instanță candidează la funcția de Președinte, alții la funcția de vicepreședinți iar în privința altui grup sînt intentate proceduri disciplinare, soarta cărora depinde de membrii Consiliului Superior al Magistraturii numiți în funcție de actuala guvernare și care sînt afiliați direct concurenților electorali.
Mai mult ca atît, considerăm că judecarea obiectivă și fără nici o imixtiune a unui caz atît de complex, foarte politizat la nivel de Chișinău de către judecători care activează și locuiesc în Chișinău și care, de asemenea, au participat la votarea primarului și au viziunile lor politice va constitui o piedică pentru judecarea nepărtinitoare a dosarului.

În acest caz soluția cea mai adecvată ar fi strămutarea dosarului la o altă curte de apel care nu are nici o legătură cu Chișinăul și care va putea da dovadă de o mai mare doză de independență, imparțialitate și obiectivitate."

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus