Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.06.2011

Intrevedere Vlad Filat - Donald Tusk

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi la Bruxelles o întrevedere cu Donald Tusk, Prim-ministru al Poloniei. Întrevederea a avut loc în cadrul Summit-ului Partidului Popular European şi a fost convenită la Bratislva în cadrul Summit-ului statelor Grupului Vişegrad, unde Republica Moldova a fost invitată în calitate de oaspete.

Cei doi Premieri au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, ultimele evoluţii în acest sens, dar şi despre Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc în luna septembrie la Varşovia.

Premierul Vlad Filat a mulţumit omologului său polonez pentru suportul constant şi necondiţionat acordat Republicii Moldova. Vlad Filat a spus că relaţiile moldo-poloneze au fost tot timpul bune, iar în ultima perioada se dezvoltă fructuos, inclusiv din punct de vedere al investiţiilor.

Premierul a precizat că Moldova este deschisă pentru investiţii şi a exprimat speranţa că investitorii polonezi vor urma exemplul Polish Sugar, care a venit recent pe piaţa moldovenească.

Premierul polonez a spus că drumul integrării europene, ales de Moldova, este unul corect şi a apreciat faptul că Guvernul de la Chişinău este implicat plenar în acest sens. Donald Tusk a dat asigurări că Polonia va sprijini Republica Moldova şi în continuare.

Referindu-se la Summit-ul Parteneriatului Estic, Vlad Filat a spus că acesta este foarte important pentru ţara noastră, precizînd că RM mizează pe o apreciere după merit a statelor membre.

Cei doi Premieri au convenit asupra formării a două grupuri de lucru, care vor avea drept scop coordonarea activităţilor legate de Summit. De asemenea, cei doi Premieri au discutat despre priorităţile Uniunii Europene pe perioada Preşedinţiei poloneze, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus