Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.06.2011

Marian Lupu oferă următorul comentariu pe marginea reţinerii cetăţeanului rus Eduard Baghirov

Marian Lupu oferă următorul comentariu pe marginea reţinerii cetăţeanului rus Eduard Baghirov

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Preşedinte al Parlamentului, oferă următorul comentariu pe marginea reţinerii cetăţeanului rus Eduard Baghirov de către organele de drept ale Republicii Moldova:

„Reţinerea scriitorului şi blogger-ului rus Eduard Baghirov ţine de competenţa exclusivă a organelor de drept. Ar fi incorect să facem comentarii înainte ca circumstanţele acestui caz să fie clarificate de către cei abilitaţi cu dreptul de a efectua ancheta. În acelaşi timp, cei implicaţi nemijlocit în instrumentarea cazului trebuie să fie conştienţi că au o responsabilitate maximă. Se impune, inclusiv, prezentarea în termenele legale, dar cât mai restrânse, a motivelor reţinerii pentru a preveni orice speculaţii şi aţâţare a spiritelor.

Republica Moldova tinde să îndeplinească exemplar criteriile statului de drept, care protejează drepturile fundamentale, asigură egalitatea tuturor în faţa legii şi accesul la o justiţie echitabilă. Şi în situaţia de faţă contează raporturile persoanei reţinute cu legea şi nu cetăţenia, profesia sau ocupaţiile pentru care este renumit.", informează Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus