Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.06.2011

Igor Corman participă astăzi la reuniunea Biroului Adunării Parlamentare EURONEST

Președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană Igor Corman participă astăzi la reuniunea Biroului Adunării Parlamentare EURONEST, care se desfășoară la Bruxelles, capitala Belgiei. Igor Corman este vicepreședinte al AP EURONEST și conducător al delegației parlamentare moldovenești la acest for european.

În cadrul reuniunii urmează a fi discutată agenda sesiunii plenare a Adunării Parlamentare EURONEST, programată pentru 14-15 septembrie 2011 la Strasbourg, precum și calendarul de activități pentru a doua jumătate a anului 2011.

La sesiunea plenară se prevede adoptarea unei rezoluții pentru Summit-ul șefilor de state și de guverne a statelor membre a Uniunii Europene, care va avea loc la Varșovia în perioada 29-30 septembrie 2011.

Potrivit lui Boris Tarasyuk, copreședinte al AP EURONEST din partea statelor Parteneriatului Estic, și Kristian Vigenin, copreședinte din partea Parlamentului European, Adunarea Parlamentară EURONEST trebuie să folosească această oportunitate pentru a influența procesul de revigorare a Politicii Europene de Vecinătate, în particular pe dimensiunea estică.

Adunarea Parlamentară EURONEST a fost constituită la începutul lunii mai 2011. Adunarea Parlamentară EURONEST reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic. Ea este constituită din 120 de membri: 60 din partea Parlamentului European și cîte 10 membri din partea fiecărui din cele șase state membre al Parteneriatului Estic.

AP EURONEST este menită să stimuleze dialogul parlamentar multilateral și schimburile între partenerii estici, între deputații din Parlamentul European și colegii lor din țările partenere din Est pe mai multe direcții de interes comun: stabilitate, democrație, armonizarea legislației etc., informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus