Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-21/detzinatorul-mai-multor-gherete-din-piatza-centrala-a-fost-retzinut-la-finele-saptaminii-trecute-de--21538.html
Data: Jun 21, 2011 (19:30)

Deţinătorul mai multor gherete din Piaţa centrală a fost reţinut la finele săptămînii trecute de către ofiţerii anticorupţie

Potrivit CCCEC, deţinătorul mai multor gherete din Piaţa centrală a fost reţinut la finele săptămînii trecute  de către ofiţerii anticorupţie în cadrul unei operaţiuni, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, acesta ar fi pretins 6000 euro pentru a determina administraţia Î.S. „Piaţa Centrală" să urgenteze întocmirea contractului de arendă  şi obţinerea unei gherete în piaţă. El susţinea că are influenţă asupra responsabililor de la piaţă şi că 1000 euro din sumă urma să ajungă la ei.

La momentul reţinerii, suma de 1 000 Euro a fost depistată în buzunarul hainei cet. S.D. care se îndrepta către administraţia Î.S. „Piaţa Centrală", banii urmând a fi transmişi „pentru a aplica ştampila pe contractul de arendă semnat".

Suma de 5 000 Euro a fost depistată în geanta soţiei bănuitului care, la cererea colaboratorilor CCCEC, a predat banii benevol.

În prezent Centrul anticorupţie instrumentează o cauză penală în temeiul  alin. (2), art. 326 Cod Penal al Republicii Moldova - Traficul de influenţă.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Precizăm că ofiţerii de urmărire penală investighează cazul sub toate aspectele pentru a stabili adevărul. Pînă acum au fost audiate mai multe persoane, inclusiv din cadrul administraţiei ÎS „Piaţa Centrală".