Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-17/ani-grei-de-inchisoare-pentru-un-traficant-de-fiintze-umane-21480.html
Data: Jun 17, 2011 (13:17)

Ani grei de închisoare pentru un traficant de fiinţe umane

Un locuitor al capitalei a încasat ani grei de închisoare după ce Procuratura Generală a demonstrat vinovăţia acestuia în instanţa de judecată.

Bărbatul, în vîrstă de 30 de ani, a fost acuzat de procurori că în noiembrie 2004 a recrutat două tinere de 18 ani din Străşeni, cărora, le-a promis o muncă bine plătită (500 - 1000 dolari pe lună) în calitate de chelneriţe în Turcia. Primind acceptul fetelor, acesta le-a adăpostit într-un apartament din Chişinău, timp în care, din cont propriu le-a perfectat toate actele necesare pentru plecare, precum şi bilete de avion.

Ajunse în Istambul, tinerele au fost întîlnite de un turc, care le-a adăpostit într-un hotel, le-a confiscat documentele şi le-a impus să se prostitueze.

Zilnic acestea erau impuse să întreţină relaţii sexuale cu cîte 2-4 clienţi, iar banii cîştigaţi erau luaţi de „stăpîni" pentru a restitui banii cu care au fost cumpărate. Fiind audiate de procurori fetele au relatat că au fost „cumpărate" cu cîte 3800 de dolari fiecare. Tinerele mereu se aflau sub supraveghere, iar în caz de nesupunere erau bătute.

Una dintre victime s-a reîntors acasă peste o lună, după ce poliţia turcă a depistat reţeaua în care a fost vîndută, iar mai apoi, împreună cu alte 4 moldovence au fost deportate în republică.

Cealaltă fată a reuşit să fugă doar peste 7 luni, fiind ajutată de un client turc, care i-a procurat bilet spre acasă.
Potrivit procurorilor, în rezultatul stresului prin care a trecut, una dintre victime a suferit de o maladie psihică.
Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale anunţă că recent, instanţa de judecată l-a condamnat pe traficant la 10 ani închisoare în penitenciar de tip închis, acesta însă, nu a participat în şedinţa de judecată, fiind anunţat în căutare.
Acţiunea civilă, înaintată de procurori în folosul unei fete a fost admisă parţial de instanţă, care a încasat de la inculpat 10 000 lei drept prejudiciu moral, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.