Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.06.2011

Volumul total al investiţiilor, pe întreaga perioadă de activitate a Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, a constituit cca 46,9 mil. dolari SUA

Volumul total al investiţiilor, pe întreaga perioadă de activitate a Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, a constituit cca 46,9 mil. dolari SUA

Membrii Guvernului au audiat un Raport cu privire la activitatea Portului Internaţional Liber „Giurgiuleşti" pentru trimestrul I al anului 2011. Datele privind activitatea Portului reflectă o creştere a indicilor de bază în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2010.

Vicepremierul Valeriu Lazăr, Ministru al Economiei, a spus că actualmente în acest port activează 29 de rezidenţi, în anul curent fiind înregistraţi 2 rezidenţi noi. Numărul total de angajaţi care activează în port este de 282 de angajaţi, comparativ cu 214 persoane în aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul total al investiţiilor, pe întreaga perioadă de activitate a acestuia, a constituit cca 46,9 mil. dolari SUA, dintre care în I trimestru al anului curent au fost investite 350 mii dolari SUA. Încasările pentru servicii portuare au constituit 5,6 mil. lei sau cu 24,2% mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2010, a sporit semnificativ comerţul en gros, au fost achitate taxe şi impozite în sumă de 24,1 mil. lei sau de 1,2 ori mai mult.

Vlad Filat a accentuat că accesul Republicii Moldova la Dunăre şi  Marea Neagră urmează a fi extins prin intermediul ameliorării infrastructuri navale pe rîul Prut. Prim-ministrul a solicitat elaborarea proiectelor şi atragerea fondurilor europene disponibile în acest sens.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus