Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-15/pe-teritoriul-fostei-uzine-de-tractoare-tracom-din-chishinau-va-fi-creat-un-parc-industrial-21444.html
Data: Jun 15, 2011 (18:58)

Pe teritoriul fostei Uzine de tractoare "Tracom" din Chişinău va fi creat un parc industrial

Membrii Guvernului au aprobat hotărîrea cu privire la acordarea titlului de parc industrial S.A. „Tracom". Potrivit deciziei în cauză, se prevede crearea parcului industrial prin transmiterea în folosinţă, cu titlu gratuit, S.A. „Tracom" a unui teren cu suprafaţa de 32,26 ha şi atribuire a funcţiilor de întreprindere administratoare a acestuia pe un termen de 30 de ani.

Conform  studiului de fezabilitate realizat, necesitatea creării parcului industrial a fost determinată de mai mulţi factori printre care: utilizarea extrem de ineficientă a activelor întreprinderii, uzura fizică şi morală în proporţie de 80% a utilajului tehnologic şi altele. Principalele sectoare ce urmează a fi dezvoltate este industria constructoare de maşini şi echipamente, industria electronică, precum şi sectoarele industriei tehnologiilor informaţionale.