Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.06.2011

Mita in gradinita 130 din capitala

Potrivit CCCEC, 150 de Euro - atît ar fi extorcat şefa grădiniţei nr. 130 din Chişinău de la un părinte pentru a-i înregistra copilul în instituţia preşcolară.

În seara zilei de 14 iunie, directoarea a fost prinsă în flagrant de ofiţerii anticorupţie chiar în biroul de serviciu din incinta grădiniţei. Aceasta a fost surpinsă în momentul în care a primit de la petiţionar 150 euro marcaţi „mită CCCEC".

În cadrul percheziţiei efectuate în birou au mai fost depistate şi ridicate mijloace băneşti în sumă de 6300 lei, provenienţa şi destinaţia cărora urmează a fi stabilită în cadrul urmăririi penale.

De notat însă că la banii respectivi erau anexate înscrisuri potrivit, conţinutului cărora aceştia erau donaţi pentru necesităţile grădiniţei de către părinţii copiilor.

În prezent cetăţeana S. N. se deţine în Izolatorul de detenţie preventivă al CCCEC, fiind reţinută pentru 72 de ore.

Pe numele acesteia este iniţiată o cauză penală în temeiul al. 2 , art. 324 Cod penal al Republici Moldova - „corupere pasivă" (pînă la 10 ani închisoare cu amendă pînă la 60 000 lei).

Amintim că acum un an, ofiţerii Centrului au descoperit că micuţii de la  instituţia în cauză primeau în alimentaţie carne de cal, în loc de bovină.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus