Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.06.2011

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Asistentul Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Asistentul  Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a avut astăzi, 15 iunie 2011, o întrevedere cu Asistentul  Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate, Amb. Dirk Brengelmann.

Vicepremierul Iurie Leancă a menţionat faptul că relaţiile RM-NATO au cunoscut o dinamică graduală, precizând că Republica Moldova optează în continuare pentru consolidarea dialogului politic şi cooperării practice cu NATO în diverse domenii, inclusiv în cel al reformei sectorului naţional de securitate şi apărare. Un angajament în acest sens partea moldovenească si l-a exprimat, implementând Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova - Alianţa Nord-Atlantică (IPAP). Iurie Leancă a vorbit si despre reformele din cadrul sectorului de securitate, ce urmează să fie sincronizate cu reformele din cadrul afacerilor interne şi justiţiei - domeniu în care RM cooperează intens cu UE. 

La rândul său, Amb. Dirk Brengelmann a apreciat progresele atinse de autorităţile RM în implementarea IPAP pe parcursul ultimului an, remarcând şi necesitatea finalizării procedurii de adoptare a documentelor directorii pentru sectorul de securitate şi apărare (Strategia Securităţii Naţionale şi Strategia Militară Naţională).

Potrivit MAEIE, cei doi oficiali vor deschide mâine, 16 iunie 2011, Reuniunea Consiliului Parteneriatului Euro-Atlantic în formatul Sesiunii Grupului Consultativ pentru Politica Atlantică la Chişinău, la care vor participa circa 60 de delegaţi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus