Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.06.2011

Ministrul de Interne va participa la o reuniune la Strasbourg

Ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, va participa pe 15 şi 16 iunie, la cea de-a 26-a Reuniune anuală a Grupului de cooperare a serviciilor de luptă împotriva traficului de droguri, în aeroporturile europene şi aviaţia civilă. Şedinţele de lucru vor avea loc la Consiliul Europei, la Strasbourg, unde ministrul Roibu va purta mai multe discuţii bilaterale cu oficialii europeni.

Potrivit MAI, ministrul de Interne va avea o discuţie bilaterală cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Oficialul moldovean va prezenta cele mai importante repere vis-a-vis de Reforma MAI. Alexei Roibu va discuta cu Thorbjørn Jagland şi despre continuitatea colaborării Ministerului de Interne cu Consiliul Europei. Ministrul moldovean de Interne va reitera interesul de a beneficia în continuare de susţinerea Consiliului Europei, pentru realizarea obiectivelor Reformei MAI, dar şi interesul pentru beneficierea de expertizarea actelor normative şi legislative elaborate de către MAI în vederea asigurării proximităţii respectării valorilor europene. Oficialii vor aborda şi subiectul aderării Republicii Moldova la Grupul Pompidou al Consiliul Europei.

Tot în cadrul forului de la Strasbourg, ministrul de Interne al Republicii Moldova va discuta şi cu secretarul executiv al Grupului Pompidou, Patrick Penninckx. Alexei Roibu va informa oficialul european despre lansarea procedurilor naţionale de aderare a Republicii Moldova la Grupul Pompidou. Ministrul Internelor va discuta, la fel, şi cu Patrick Penninckx, despre priorităţile de reformare a MAI. Oficialii vor aborda şi subiectul evoluţiilor MAI în domeniul combaterii traficului ilicit de droguri, dar şi vor discuta despre aprobarea Strategiei naţionale antidrog pentru perioada 2011-2018, cât şi despre crearea Comisiei Naţionale Antidrog Stat şi stabilirea Oficiului Secretariatului Comisiei Naţionale Antidrog cu statut permanent pe lângă Cancelaria de Stat.


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus