Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-14/doi-profesori-au-fost-surprinshi-de-ofitzerii-anticoruptzie-in-timp-ce-rezolvau-teste-la-geografie-21424.html
Data: Jun 14, 2011 (11:16)

Doi profesori au fost surprinşi de ofiţerii anticorupţie în timp ce rezolvau teste la geografie

Potrivit CCCEC, doi profesori ai liceului „Univers- Lions" din capitală au fost surprinşi ieri 13 iunie de ofiţerii anticorupţie în timp ce rezolvau teste la geografie pentru elevii lor care susţineau examenele de BAC la „Mihai Viteazul". 

Urmare a cercetării la faţa locului s-a constatat prezenţa a trei persoane, două dintre care au fost identificate ca profesori ai aceluiaşi liceu, iar una  s-a dovedit a fi ruda unui elev din liceul Univers-Lions care susţinea examenul de bacalaureat în liceul Mihai Viteazul.

În rezultatul cercetării biroului, care reprezintă catedra de educaţie fizică a liceului în cauză, au fost depistate file cu răspunsuri ale testelor de evaluare a cunoştinţelor la examenele de bacalaureat la disciplina „Geografie".

Conform explicaţiilor profesorilor, subiectele testelor au fost expediate prin intermediul telefonului mobil, iar răspunsurile urmau să fie transmise pe aceiaşi cale.

La moment se acumulează materiale pentru întocmirea procesului-verbal contravenţional în privinţa persoanelor implicate.

Centrul anticorupţie a sesizat Ministerul educaţiei asupra acestui caz.