Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.06.2011

Vlad Filat a apreciat gestul Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse la Chişinău ca fiind o jignire a cetăţenilor R.Moldova

Vlad Filat a apreciat gestul Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse la Chişinău ca fiind o jignire a cetăţenilor R.Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a apreciat gestul de ieri al Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin ca fiind o jignire a cetăţenilor Republicii Moldova. Prim-ministrul s-a pronunţat pe marginea acestui incident la solicitarea jurnaliştilor.

Vlad Filat a menţionat că speră că acest gest a fost o gafă diplomatică.

„Nu vreau să cred că este o acţiune premeditată din partea Federaţiei Ruse şi fac apel la calm ţinînd cont de faptul că avem în faţă o zi importantă, data de  21 iunie, cînd la Moscova urmează să reluăm negocierile în vederea reglementării conflictului transnistrean în formatul 5+2" a spus Prim-ministrul.

Totodată, Premierul a menţionat că reacţia oficialilor moldoveni, americani şi europeni de a părăsi sala a fost absolut firească.

Vlad Filat a mai spus că explicaţiile pe marginea acestui incident urmează să fie făcute în conformitate cu procedura diplomatică.

Amintim că, diplomaţi moldoveni au părăsit evenimentul de la ambasada rusă la Chişinău când ambasadorul Kuzmin l-a prezentat pe Vladimir Iastrebciak drept şef al ministerului de externe al Transnistriei, o entitate pe care Moldova nu o recunoaşte.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus