Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.06.2011

Membrii unei reţele de falsificatori de paşapoarte trimişi în judecată

Procuratura Generală i-a deferit justiţiei pe trei membri ai unui grup criminal organizat, acuzaţi de confecţionare, deţinere a documentelor oficiale false şi organizarea migraţiei ilegale.

Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale a acumulat probe suficiente pentru a demonstra vinovăţia celor trei că ar fi pus bazele unui grup criminal organizat, avînd ca scop principal organizarea migraţiei ilegale a cetăţenilor noştri în Rusia în baza paşapoartelor false.

În fapt, în perioada anului 2007 - aprilie 2009, inculpaţii găseau potenţialii migranţi, acumulau de la ei setul de acte necesare pentru confecţionarea documentelor false, iar ulterior, în baza acestora le perfectau paşapoarte de cetăţeni ai Federaţiei Ruse.

Datele procurorilor arată că, în aceste condiţii, în jur de 80 de persoane au obţinut paşapoarte, iar pentru fiecare act, membrii entităţii infracţionale primeau de la 1000 pînă la 3000 euro.

Pentru a reda un caracter legal paşapoartelor cetăţenilor Federaţiei Ruse perfectate pentru potenţialii migranţi ilegali, folosind actele primare obţinute, confecţionau documente oficiale false (adeverinţe cu privire la lipsa cetăţeniei RM, adeverinţe cu privire la lipsa cetăţeniei Ucrainei, buletine de identitate pentru apatrizi, caziere judiciare).
Menţionăm că, grupul era dirijat de o locuitoare a capitalei (44 ani) care deţinea şi funcţia de preşedinte al societăţii obşteşti „Русская община г.Рыбница". În cadrul percheziţiilor, la domiciliul acesteia, au fost depistate şi ridicate documente oficiale, ştampile şi sigilii false.

Dosarul a fost transmis spre examinare în Judecătoria sect.Centru, înculpaţii fiind cercetaţi în stare de libertate, informează
Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus