Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.06.2011

Doi profesori reţinuţi pentru trafic de influenţă

Un profesor de matematică şi altul de istorie au fost reţinuţi ieri 8 iunie de către ofiţerii anticorupţie, fiind bănuiţi că ar fi extorcat 300 de dolari de la un elev din clasa a 9-a a liceului teoretic seral nr.2 din capitală.

Potrivit declarantului banii ar fi fost ceruţi pentru  susţinerea fără impedimente a  examenelor de absolvire. Aceasta deoarece cele 12 examene au avut loc în aprilie curent, însă elevul le-a ratat. Pentru a determina examinatorii să elibereze diploma de absolvire, cei doi profesori au cerut 300 dolari.

Transmiterea banilor a avut loc în două tranşe sub controlul Centrului anticorupţie. Prima tranzacţie a avut loc la 6 iunie şi au fost transmişi 100 dolari marcaţi „mită CCCEC", iar în cadrul celei de-a doua - 200 dolari. 

Operaţiunea de reţinere a avut loc chiar în incinta liceului, situat pe strada Traian 11/2, iar unul dintre bănuiţi este şi fiul directorului acestei instituţii.

La moment, CCCEC instrumentează o cauză penală pornită pe faptul traficului de influenţă, săvîrşit de către cei doi. Aceştia se află în Izolatorul Centrului pentru 72 de ore.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus