Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-07/o-mashina-a-explodat-in-apropiere-de-ambasada-chinei-din-chishinau-21336.html
Data: Jun 7, 2011 (19:31)

O maşină a explodat în apropiere de ambasada Chinei din Chişinău

Astăzi, în jurul orei 12.00, în adresa Comisariatului general de poliţie al mun. Chişinău a parvenit o informaţie, precum că pe strada Columna, lângă sediul Federaţiei de tenis din RM a explodat un automobil, de producţie rusească. La faţa locului în mod de urgenţă s-au deplasat câteva echipaje ale poliţiei, inclusiv angajaţii Secţiei tehnico-explozive, din cadrul MAI, pentru stabilirea circumstanţelor exploziei. 

În urma deflagraţiei a fost grav rănit cetăţeanul Igor Ţurcanu, preşedintele Federaţiei de tenis, care în acel moment se afla în stradă. Mai târziu, Igor Ţurcanu, a decedat la Spitalul de urgenţă, din Capitală. În urma deflagraţiei au fost avariate câteva automobile, parcate în preajmă.  

Potrit MAI, oamenii legii, ajunşi la faţa locului, au efectuat minuţios cercetarea  automobilului şi împrejurările unde a avut loc explozia. Concomitent serviciile operative au dat startul acţiunilor de specialitate în vederea stabilirii unor indici, ţinând cont de activitatea victimei, în calitate de preşedinte al Federaţiei de tenis din RM, dar şi în calitatea sa de om de afaceri.

Totodată angajaţii MAI conlucrează asiduu cu forţele de ordine din Federaţia Rusă, pentru a stabili identitatea proprietarului acestui automobil, dar şi a altor probe necesare.

În prezent, de către forţele poliţieneşti sunt luate în calcul toate versiunile posibile, care ar avea tangenţe cu deflagraţia de astăzi, inclusiv explozia unei butelii cu gaze.

Urmează să fie numite un şir de expertize de specialitate asupra probelor colectate de la faţa locului, cât şi asupra automobilului. În baza rezulatelor acestor expertize se va cunoaşte cu exactitate cauza exploziei, ceea ce reprezintă proba de bază cadrul acţiunilor de urmărire penală.