Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.06.2011

Natalia Gherman a participat la Varşovia la cea de-a treia ediţie a Forumului moldo-polonez pentru integrare europeană

Natalia Gherman a participat la Varşovia la cea de-a treia ediţie a Forumului moldo-polonez pentru integrare europeană

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a participat astăzi, 6 iunie 2011, la Varşovia la cea de-a treia ediţie a Forumului moldo-polonez pentru integrare europeană.

Viceministrul moldovean a informat participanţii la reuniune despre situaţia actuală în relaţiile RM-UE, specificând dialogul constructiv moldo-comunitar în ce priveşte negocierea Acordului de Asociere, a liberalizării regimului de vize cu UE şi iniţierii negocierilor privind Acordul de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător. Natalia Gherman a menţionat importanţa cooperării moldo-poloneză în acest sens, Varşovia oferind sprijinul şi expertiza sa în diverse domenii, şi în procesul armonizării legislaţiei în contextul apropierii de UE. De altfel, Viceministrul moldovean a participat la Forum cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Ministerelor Finanţelor, Afacerilor Interne, Justiţiei, Agriculturii şi Industriei Alimentare, Sănătăţii, Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale şi Serviciului Grăniceri, care au preluat experienţa oferită de către partenerii polonezi în procesul de modernizare şi reformare a instiţiilor de resort, dar şi în negocierea Acordului de Asociere RM-UE.

Potrivit MAEIE, partea poloneză a reconfirmat întreaga susţinere pentru perspectiva europeană a Republicii Moldova, în corespundere cu înţelegerile convenite pe durata vizitei la Chişinău a Premierului polonez, Donald Tusk, din luna martie curent, şi a încurajat Chişinăul să continue reformele democratice iniţiate pentru modernizarea ţării în conformitate cu standardele europene.

În cadrul consultărilor bilaterale, Natalia Gherman a discutat cu Mikolaj Dowgielewicz, Secretar de Stat la Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, care este responsabil pentru asigurarea Preşedinţiei poloneze la Consiliul UE în a doua jumătate a anului curent, şi în perspectiva pregătirilor pentru Summit-ul Parteneriatului Estic. Evenimentul se va desfăşura la Varşovia, la sfârşitul lunii septembrie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus