Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.06.2011

Marian Lupu a avut un şir de întrevederi şi a efectuat schimburi de opinii cu mai mulţi înalţi oficiali şi șefi de state

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului, a asistat la parada militara prilejuită de celebrarea a 150 de ani de la Unificarea Italiei. La festivitate au participat Şefii a circa 70 de state ale lumii. În cadrul festivităţilor dedicate Unificării Italiei, Preşedintele Marian Lupu a avut un şir de întrevederi şi a efectuat schimburi de opinii cu mai mulţi înalţi oficiali şi șefi de state.

Marian Lupu a dialogat cu Preşedintele Consiliului Uniunii Europene Herman Van Rompuy, cu Secretarul General al ONU Ban Ki Moon, cu Preşedintele  Federaţiei Ruse Dmitrii Medvedev, cu Şefii de stat ale Israelului, Australiei, Azerbaidjanului, Preşedintele Ungariei, ţară care, la moment deţine Preşedinţia în exerciţiu a Uniunii Europene.

În cadrul discuţiei, Preşedintele Consiliului Uniunii Europene Herman Van Rompuy a reconfirmat acceptul său de a efectua o vizită în Republica Moldova în data de 6 iulie 2011. În context, Preşedintele Marian Lupu şi Preşedintele UE au convenit asupra subiectelor ce urmează a fi abordate, precum şi asupra obiectivelor apropiatei vizite în Republica Moldova a înaltului oficial european.

Reamintim că, în perioada 1-3 iunie 2011, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Preşedintele Parlamentului Marian Lupu efectuează o vizită oficială în Italia, la invitaţia omologului său italian, Giorgio Napolitano, informează Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus