Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-02/r-moldova-va-participa-la-expozitzia-interstatala-20-de-ani-ai-csi-noi-orizonturi-ale-parteneriatulu-21303.html
Data: Jun 2, 2011 (22:28)

R. Moldova va participa la Expoziţia interstatală „20 de ani ai CSI: noi orizonturi ale parteneriatului"

Standul național al Republicii Moldova în cadrul expoziţiei interstatale „20 de ani ai CSI: noi orizonturi ale parteneriatului", ce se va desfăşura în perioada 28 iunie - 3 iulie 2011, în or. Moscova, Rusia, va avea o suprafață de 300 m.p.. El va fi amenajat într-un stil unitar, cu utilizarea simbolurilor de stat și elementelor decorative naționale, a menţionat președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Gheorghe Cucu, în timpul şedinţei Comitetului organizatoric al evenimentului, care a avut loc miercuri, 1 iunie 2011, la Ministerul Economiei.

Şedinţa Comitetului organizatoric a fost prezidată de Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministru al Economiei, președinte al Comitetului organizatoric, ce a accentuat importanţa manifestării pentru promovarea produselor şi serviciilor autohtone pe piaţa CSI, sporirea competitivităţi agenţilor economici, intensificarea cooperării în domeniul inovaţional.

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei este operatorul naţional al expoziţiei. În acest context, referindu-se la procesul de desfăşurare a pregătirilor pentru manifestare, Gheorghe Cucu a informat membrii Comitetului organizatoric despre faptul că standul va avea 2 niveluri, fiind deschis din toate 4 parți, pentru a fi mai accesibil şi mai atractiv pentru vizitatori. La intrarea principală va fi plasată o scurtă informație imagini reprezentative despre Republica. În centrul standului va fi instalat un panou video, unde vor fi difuzate prezentări ale Zonelor Economice Libere, proiectelor investiționale, turismului etc.

La stand vor fi prezentate mostre de produse alimentare, băuturi vinicole, precum şi confecții, aparate, instrumente, articole ale meșterilor populari, informaţii despre parcurile industriale şi ZEL-uri.

De asemenea, va fi amenajat spaţiu şi pentru desfăşurarea negocierilor de afaceri, bursei de contacte, întrevederilor cu oaspeți de onoare.

Pe data de 29 iunie va fi organizată Ziua Republicii Moldova la expoziția interstatală „20 de ani ai CSI: noi orizonturi ale parteneriatului". În acest sens, CCI a RM a elaborat un proiect al programului zilei, ce prevede prezentarea expoziției, companiilor participante și a mostrelor expoziționale, precum și un concert de muzică populară. Pentru buna desfăşurare a programului artistic, CCI colaborează cu Ministerul Culturii.

În general, în vederea organizării și desfășurării cu succes a expoziției naționale la Moscova, CCI cooperează activ cu Ambasada Republicii  Moldova în Federația Rusă, Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Concomitent, CCI lucrează și cu potențialii participanți la expoziție.

Participanţii la şedinţă au discutat şi şi-au expus opiniile referitor la conceptul standului naţional al Republicii Moldova la expoziţia interstatală „20 de ani ai CSI: noi orizonturi ale parteneriatului".