Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-02/10-ani-inchisoare-pentru-afaceri-cu-credite-21291.html
Data: Jun 2, 2011 (09:24)

10 ani închisoare pentru afaceri cu credite

O femeie din Bălţi va face 10 ani de închisoare pentru că: a obţinut prin înşelăciune credite de aproape 2 milioane lei; a dobîndit prin escrocherie de la 16 persoane peste 670 mii lei; a confecţionat o diplomă de studii superioare falsă; a confecţionat o procură falsă, cu care a înstrăinat apartamentul unui cuplu.

Potrivit Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupţie, în perioada anilor 2007-2009 femeia în vîrstă de 39 ani a convins aproximativ 30 persoane să obţină ilegal credite bancare în baza actelor false întocmite tot de ea. Astfel, inculpata a prejudiciat nouă bănci din localitate cu aproape 2 milioane lei.

Din probele administrate de procurori mai rezultă că în perioada anilor 2008-2009 femeia a luat cu împrumut sub diferite motive de la 16 persoane bani în sumă de peste 670 mii lei, pe care nu i-a mai restituit.

În continuarea acţiunilor sale frauduloase, făptaşa, care activa în calitate de intendent la un cămin al Universităţii de Stat din mun. Bălţi a confecţionat o diplomă de studii superioare falsă a acestei instituţii, pe care ulterior a vîndut-o.

Ultima afacere dubioasă investigată de procurori a fost cazul în care infractoarea a falsificat o procură prin care se împuternicea să vîndă apartamentul unui cuplu din mun. Bălţi. În astfel de circumstanţe femeia a cauzat familiei un prejudiciu în sumă de peste 230 mii lei.

Procurorii menţionează că inculpata anterior a mai fost condamnată pentru trafic de influenţă şi falsificarea actelor.

Infractoarea, care prin sentinţa pronunţată recent a mai fost privată şi de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de 3 ani, la moment îşi ispăşeşte pedeapsa în penitenciar de tip închis pentru femei, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.